Ajankohtaista

Pysy ajan tasalla Reilun kaupan sisällöistä ja teemoista! Löydät ajankohtaiset uutiset, tiedotteet, artikkelit, blogit, tapahtumat ja kannanotot sekä kampanjat tältä sivulta.

Tutustu myös meidän materiaalipankkiin.

Haluatko tehdä yhteistyötä? Katso yhteystiedot

Viimeisimmät

Vieraskynä

BLOGI –
7.12.2022

Egyptin ilmastokokous: ruoan ilmastovaikutusten huomioimisessa pieniä edistysaskeleita

Egyptin ilmastokokouksen tulokset kompuroivia, mutta askelia oikeaan suuntaan otettiin. Kansainvälinen…

Länsi-Afrikan kaakaontuotanto nojaa sitkeästi haitalliseen lapsityöhön. Kuvassa ghanalaisia lapsia, jotka ovat Reilun kaupan lisällä rakennettussa koulussa.
Artikkelit –
18.11.2022

Länsi-Afrikan kaakaontuotanto nojaa sitkeästi haitalliseen lapsityöhön

Reilussa kaupassa on monta keinoa lapsen oikeuksien edistämiseen. Reilun kaupan kriteerit kieltävät haitallisen lapsityön, mutta myös riskejä on ehkäistävä aktiivisesti….

Climate clock is ticking
Kannanotot –
7.11.2022

COP27: Kello tikittää!

Kansainvälinen Reilu kauppa vaatii kannanotossaan hallituksilta ja yrityksiltä ripeitä ilmastotoimia, sillä ilmastokriisi rankaisee eniten kaikista haavoittuvimmissa asemissa olevia.

Kuvassa kahviviljelmä Keniassa ja kyltti Do not cut trees
Uutiset –
4.11.2022

Reilu kauppa aloittaa kahvin ilmastohankkeita Itä-Afrikassa

Ilmastoakatemiat Keniassa ja Etiopiassa tukevat viljelijöitä, jotta he voisivat tulevaisuudessakin tuottaa kahvia, vaikka ilmastonmuutos jyllää ympärillä.

Kuvassa norsuunluurannikkolainen nainen istuu ulkona.
Uutiset –
19.10.2022

Suklaajätti-Mars yhteistyöhön viljelijöiden toimeentulon kohentamiseksi

Reilu kauppa, ECOOKIM ja Mars käynnistävät kaakaonviljelijöiden toimeentuloa kohentavan hankkeen Norsunluurannikolla. Innovatiivisen hankkeen tavoitteena on tukea kaakaonviljelijöitä saavuttamaan elämiseen riittävä…

Reilun kaupan tuottajien olot ja ympäristön tila paranevat yhteistyöllä. Kuvassa Reilun kaupan banaaneja.
Uutiset –
12.10.2022

Reilun kaupan tuottajien olot ja ympäristön tila paranevat yhteistyöllä

Reilua kauppaa edistetään Suomessa laajalla, yhteiskunnan eri sektorit kattavalla yhteistyöllä. Reilun kaupan viikolla eri sidosryhmät tuovat esiin Reilun kaupan vaikutuksia…

Kuvassa ecuadorilainen banaaniviljelijänainen banaanitertun kanssa
Uutiset –
7.10.2022

Reilu kauppa nostaa viljelijöille maksettavaa banaanin takuuhintaa

Kansainvälinen Reilu kauppa on julkistanut banaaneille uudet takuuhinnat, jotta banaaninviljelijöitä voitaisiin paremmin suojata rajusti nousevien tuotanto- ja elinkustannusten vaikutuksilta.

Vastuullisuus ei saa jäädä hintojen nousun jalkoihin. Kuvassa etiopiolainen kahvinviljelijä. Kuva: Reilu kauppa ry/Fairtrade Africa.
Tiedotteet –
4.10.2022

Reilu kauppa: Vastuullisuus ei saa jäädä hintojen nousun jalkoihin

Vastuulliset valinnat ovat tärkeitä silloinkin, kun hinnat nousevat. Reilu kauppa ry muistuttaa, että globaalit kriisit iskevät kaikista kovimmin jo entuudestaan…

Avoin työpaikka: Vaikuttavuustiedon ja lisensoinnin asiantuntija
Uutiset –
29.9.2022

Avoin työpaikka: Vaikuttavuustiedon ja lisensoinnin asiantuntija

Haluatko olla kansainvälisellä näköalapaikalla edistämässä yritysten vastuullisuustyötä ja mukana Reilun kaupan kasvutarinassa pienviljelijöiden ja työntekijöiden hyväksi? Haemme vaikuttavuustiedon ja lisensoinnin…

Nainen juo kahvia Kaffecentralenin kahvilassa.
Artikkelit –
21.9.2022

Tee arjen helppo ekoteko – vähennä kahvihävikkiä

Suomessa rakastetaan kahvia, mutta myös hävikki on suurta: ruokahävikistä 13 prosenttia syntyy kahvista. Kahvin keittäminen kulutuksen mukaan on tärkein keino…

Reilu kauppa ry kasvaa ja panostaa yrityspalveluihin: kuvassa vasemmallla hallinnon asiantuntija Mikael Walllvik ja oikealla asiakkuusjohtaja Heli Le.
Uutiset –
30.8.2022

Reilu kauppa ry kasvaa ja panostaa uusiin yrityspalveluihin

Reilu kauppa ry:n tiimi kasvaa uusilla vasta perustetuilla tehtävillä! Asiakkuusjohtaja Heli Le kehittää Reilu kauppa ry:n vastuullisuustyötä yritysten kanssa. Hallinnon…

Reilu kauppa julkaisi viljelijöille suunnatun ihmisoikeusvastuun oppaan. Kuvassa Reilun kaupan kahvin viljelijöitä.
Uutiset –
22.8.2022

Reilu kauppa julkaisi viljelijöille suunnatun ihmisoikeusvastuun oppaan

Reilun kaupan ihmisoikeusvastuun opas tukee pienviljelijäosuuskuntia ihmisoikeus- ja ympäristötyön kehittämisessä. Oppaalle on suuri tarve, sillä tiukentuvat yritysvastuuvaatimukset ovat lisänneet tuottajiin…

Reilun kaupan kampanjat

Vuoden pääkampanjamme on Reilun kaupan viikko lokakuussa. Vuonna 2022 Reilun kaupan viikkoa vietetään vkolla 41.Kaupalliset kumppanimme sekä muut sidosryhmämme ovat mukana toteuttamassa kampanjoita.

Lisäksi toteutamme pitkin vuotta eri teemapäiviin liittyviä sekä kumppaneidemme kanssa erikseen räätälöityjä kampanjoita.

Seuraa Reilun kaupan sometilejä Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä ja LinkedInissä. Katso somepostauksiamme myös hashtagilla #reilukauppa.