Reilun kaupan koulut

Reilun kaupan koulu –arvonimi on konkreettinen tapa toimia aktiivisesti globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta. Reilun kaupan kouluja on maailmanlaajuisesti yli 2 000, joista Suomessa on 6.

Reilun kaupan koulu -arvonimi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tarkastella globaaleja kysymyksiä, kuten mistä ruokamme tulee ja miten olemme yhteydessä ihmisiin ympäri maailmaa. Arvonimi ankkuroi kestävän kehityksen aiheet jokapäiväiseen kouluelämään ja lisää koululaisten tietoisuutta kestävästä kehityksestä.

Reilun kaupan koulu –arvonimen saaminen tarkoittaa myös liittymistä maailmanlaajuiseen muutosliikkeeseen, jossa nuoret oppivat, että iästään riippumatta heillä on mahdollisuus vaikuttaa.

Reilun kaupan koulut tekevät yhteistyötä Reilun kaupan kaupunkien, kuntien ja korkeakoulujen kanssa tiedottaakseen kuntalaisilleen kestävän kulutuksen tarpeesta yhteisillä kampanjoilla.

Reilun kaupan ansiosta yhä useammat lapset voivat käydä koulua myös köyhissä maissa. Viljelijöille maksetun Reilun kaupan lisän turvin rakennetaan kouluja, ja tuotteista saatava takuuhinta varmistaa perheille tasaisemman ja ennakoitavamman tulotason, eikä perheen tarvitse laittaa lapsiaan töihin.

Reilu kauppa edistää useita kestävän kehityksen tavoitteita

Lue lisää Reilun kaupan lisästä

 

Reilun kaupan koulut Suomessa

Nähdäksesi kaikki Suomessa Reilun kaupan koulun arvonimen saaneet koulut, valitse toimialaksi ”koulut”.

Reilun kaupan yhteyshenkilö

Jatta Makkula

Kansalaistoiminnan asiantuntija

Reilut kahvitauot työpaikoilla, Reilun kaupan arvonimityö: kaupungit, seurakunnat, korkeakoulut, koulut, järjestöt

+358 40 549 4521