Sopimus Reilun kaupan merkin käytöstä markkinoinnissa

Tämän sopimuksen tarvitsee esimerkiksi Reilun kaupan tuotteita myyvä kauppa tai kahvila, joka haluaa käyttää mainonnassa Reilun kaupan merkkiä tuotteista kertoessaan. Tällä sopimuksella ei voi käyttää merkkiä tuotepakkauksissa. Reilun kaupan merkin käytöstä markkinointitarkoituksissa tehdään aina sopimus etukäteen (täytä sopimus alla).

Jos haluat käyttää merkkiä tuotepakkauksessa, voit ottaa suoraan yhteyttä kaupalliseen tiimiimme.

Näin saat merkin käyttöösi:

 1. Täytä sopimus. Lue ja täytä alla oleva sopimuspohja, kerro meille merkin käyttötarpeesi mahdollisimman tarkasti ja lähetä lomake. Sopimus on valmis!
 2. Saat merkin. Tarkistamme tiedot ja lähetämme viiden työpäivän kuluessa – mutta yleensä nopeammin – sopivan version Reilun kaupan merkistä käyttöösi tai kysymme tarvittaessa lisätietoja.
 3. Hyväksytä vedokset. Muista hyväksyttää markkinointimateriaalit Reilun kaupan merkin käytön osalta etukäteen osoitteessa merkit@fairtrade.fi
 4. Käytä markkinoinnissa. Käytä merkkiä markkinoinnissa ja hyödynnä Reilun kaupan tunnettuus!

Tarvitsetko merkin muuhun kuin Reilun kaupan tuotteiden markkinointiin?

 • Jos haluat valmistaa tai valmistuttaa Reilun kaupan tuotteen omalla brändillä ja käyttää merkkiä tuotepakkauksessa, lue lisää Valmistajille-sivulta ja ota yhteyttä kaupalliseen tiimiin.
 • Jos tarvitset käyttöösi arvonimimerkin, ota yhteyttä: Jatta Makkula
 • Merkin käyttö muussa kuin kaupallisessa viestinnässä: viestinta@fairtrade.fi.

Sopimus Reilun kaupan merkin käytöstä markkinoinnissa

Sopimustekstin luettuasi täytä kaikki lomakkeen tiedot. Saat Reilun kaupan merkin latauslinkin ja ohjeet merkin käyttöön sähköpostiisi viiden (5) työpäivän kuluessa. Jos haluat käyttää merkkiä tuotepakkauksessa, voit ottaa suoraan yhteyttä kaupalliseen tiimiimme.

Sopimusehdot

Reilun kaupan merkki on rekisteröity sertifiointimerkki, jonka luotettavuuden ja itsenäisyyden takaaminen on tärkeää. Siksi Reilu kauppa ry solmii kaikkien Reilun kaupan merkkiä käyttävien tahojen kanssa sopimuksen. Näin yhdistys pystyy seuraamaan, että Reilun kaupan merkkiä käytetään oikein.

 1. Reilu kauppa ry antaa tällä sopimuksella organisaatiolle luvan käyttää Reilun kaupan merkkiä markkinointimateriaalissaan. Materiaali on hyväksytettävä ennen julkaisua Reilu kauppa ry:llä osoitteessa merkit@fairtrade.fi.
 2. Tämän sopimuksen tarkoituksena on edistää Reilun kaupan merkin ja Reilun kaupan järjestelmän näkyvyyttä. Tällä sopimuksella allekirjoittanut organisaatio sitoutuu toimimaan sopimuksen tavoitteen mukaisessa hengessä ja noudattaa Reilu kauppa ry:n luomia sääntöjä Reilun kaupan merkin käytöstä.
 3. Organisaatio sitoutuu toimimaan tavalla, joka ei vaaranna tai haittaa Reilun kaupan merkkiä, Reilu kauppa ry:tä tai Reilun kaupan kansainvälistä järjestelmää.
 4. Organisaatio ei käytä Reilun kaupan merkkiä tavalla joka:
  • yhdistää Reilun kaupan merkin tuotteisiin, joilla ei ole Reilun kaupan sertifiointia.
  • tuo kuluttajalle vaikutelman, että tuotteilla, joilla ei ole Reilun kaupan sertifiointia olisi Reilun kaupan sertifiointi.
  • sotkee Reilun kaupan merkin ja jonkin toisen merkin / logon / brändin keskenään.

Sopimus Reilun kaupan merkin käytöstä markkinoinnissa