Reilun kaupan kehitysyhteistyö

Reilun kaupan tuottajilla ja työntekijöillä on oikeus kestävään toimeentuloon ja sen myötä ihmisarvoiseen elämään. Kehitysyhteistyöllä tuemme ihmisoikeuksien toteutumista koko tuotantoketjussa.

Tuottajamaissa viljelijöiden kohtaamia haasteita ovat ilmastonmuutos, konfliktit, epäreilut työolot, lapsityövoiman hyväksikäyttö, tasa-arvo-ongelmat ja jopa ihmiskauppa. Mikään sertifiointi ei yksin ratkaise näitä yhteiskunnallisia kipukohtia. 

Reilun kaupan kehitysyhteistyön tavoitteena on turvata viljelijöille ja työntekijöille kestävä toimeentulo edesauttamalla ihmisoikeuksien toteutumista koko tuotantoketjussa niin meillä kuin tuottajamaissa. Kehitysyhteistyöllämme Latinalaisessa Amerikassa, Karibialla ja Afrikassa täydennämme sertifioinnin edistämää oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää kaupankäyntiä.

Kehitysyhteistyön teemoja on kolme: 

  1. Tuottajien kestävä toimeentulo 
  2. Työntekijöiden kestävä toimeentulo 
  3. Kestävän kaupankäynnin edistäminen 

Tuemme yhteiskunnallista muutosta mm. kouluttamalla tuottajia työoikeuksista, tasa-arvoasioista, ilmastonmuutokseen sopeutumisesta, ja tukemalla naisten, nuorten ja vammaisten yhdenvertaisempaa kohtelua arvoketjuissa. Tämän lisäksi viljelijät oppivat uusia viljelytekniikoita ja yrittäjyystaitoja sekä kehittävät osuuskuntiensa hallintoa vahvistaakseen asemaansa markkinoilla. Reilu kauppa tekee myös vaikuttamistyötä sekä kansainvälisesti että paikallisesti yritysten, valtioiden ja kuluttajien suuntaan edistääkseen tuotantoketjujen vastuullisuutta.

Reilu kauppa ry:n kehitysyhteistyötä rahoittavat yhdistyksen lisäksi Suomen ulkoministeriö, useat Reilun kaupan tuotteita  myyvät yritykset sekä muiden maiden Reilun kaupan yhdistykset. 

Teemu Sokka

Kehitysyhteistyön ohjelmapäällikkö

Ohjelman strateginen kehitys, Afrikka

+358 50 522 2354
Päivi Kovalainen

Kehitysyhteistyön asiantuntija

Monitoring, Evaluation and Learning (MEL), Latinalainen Amerikka

+358 45 729 2889
Jasmin Rautakorpi

Talous- ja hallintokoordinaattori

Hallinnolliset asiat

+358 45 729 2879