Reilu kahvitauko

Reilu kahvitauko muistuttaa vastuullisen kahvintuotannon vaalimisesta. Reiluun kahvitaukoon voi osallistua niin virtuaalisesti kuin työpaikan kahvihuoneessa. Kaatakaa kuppeihin Reilua kahvia ja teetä, napatkaa kahvihetkestänne kuva ja jakakaa se somessa tunnisteella #reilukahvitauko.

Reilu kahvitauko on vastuullisuusteko

Kahvitauot ja -tarjoilut ovat tärkeä osa suomalaista työkulttuuria. Kun tähän yhdistetään reiluus ja vastuullisuus, saadaan merkittäviä vaikutuksia aikaan. Reilu kahvitauko muistuttaa vastuullisen kahvintuotannon vaalimisesta.

Vaikka kahvin hinta Suomessa on noussut, monet viljelijät eivät edelleenkään ansaitse riittävästi perheidensä elättämiseen. Päinvastoin: ilmastokriisistä seuranneet sään ääri-ilmiöt ovat entisestään kurjistaneet olosuhteita useilla tiloilla. Viljelijöiden toimeentulon ja kestävän tuotannon edistämiseksi nyt on entistä tärkeämpää valita Reilun kaupan vaihtoehto.

Miksi Reilua kahvitaukoa vietetään?

Vastuullinen kahvintuotanto tarvitsee meitä kaikkia. Kahvinviljelijöiden ansiot jäävät useissa maissa köyhyysrajan alapuolelle. Ilmasto kärsii viljelijöiden rinnalla: kahvinviljely ruokkii usein metsäkatoa ja aiheuttaa merkittäviä suoria ilmastopäästöjä. Mitä useampi meistä vaihtaa Reilun kaupan kahviin, sitä useampi Reilun kaupan kahvinviljelijä saa paremman toimeentulon ja voi huolehtia perheestään sekä ympäristöstä.

Miten ja milloin Reilua kahvitaukoja vietetään?

Reilu kahvitauko on suunnattu erityisesti Reilun kaupan arvonimikumppaneille ja työpaikoille sekä ravintola-alan kumppaneillemme, jotka tarjoilevat Reilun kaupan kahvia tai teetä.

Reilu kauppa edistää useita Kestävän kehityksen tavoitteita, mutta erityisesti näitä kahdeksaa tavoitetta:

1. Ei köyhyyttä

2. Ei nälkää

5. Sukupuolten tasa-arvo

8. Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua

12. Vastuullista kuluttamista

13. Ilmastotekoja

16. Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto

17. Yhteistyö ja kumppanuus

Valitsemalla Reilun kaupan kahvin kahvitauollesi, edistät samalla YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista.

Tältä kampanjasivulta löytyy valmiita materiaaleja, joita voi käyttää Reiluista kahvitauoista viestimiseen ympäri vuoden. Päivitämme sivuja aina tilanteen mukaan uusilla materiaaleilla. Tutustu myös muihin Reilun kaupan brändimateriaaleihin materiaalipankissa. Reilun kaupan kahviesite sopii myös Reiluihin kahvitaukoihin.

Reilun kaupan sertifiointi edistää kahvintuottajien toimeentuloa ja hyvinvointia. Reilun kaupan takuuhinta ja Reilun kaupan lisä auttavat myös viljelijöitä sopeutumaan ilmastonmuutokseen, jotta kahvintuotanto voi ylipäätään jatkua. Reilussa kaupassa kiinnitetään tarkasti huomiota tuotannon ympäristö- ja ilmastovaikutuksiin ja ympäristökriteerit ovat tiukat.

Reilu kauppa edistää useita kestävän kehityksen tavoitteita. Tuottajien ja työntekijöiden järjestöt keskittyvät omalla Reilun kaupan lisällään kestävään ruokatuotantoon, ihmisarvoiseen työhön ja koulutukseen.

Reilun kaupan kumppanit, kertokaa Reilun kahvin sanomasta eteenpäin: Ottakaa Reilusta kahvihetkestä kuva ja postatkaa se someen aihetunnisteella #reilukahvitauko. Tägätkää myös Reilun kaupan somekanava mukaan!

Valitkaa Reilun kaupan kahvi tai tee

Järjestäkää Reilu kahvitauko

Viestikää somessa #reilukahvitauko

Reilu kahvitauko on talon tapa (Arvonimikumppanit)

Nämä materiaalit ovat suunnattu erityisesti Reilun kaupan arvonimikumppaneille ja työpaikoille. Voitte viestiä, miksi valitsette vastuullisen Reilun kaupan kahvin ja teen tai muut Reilun kaupan tuotteet kahvitauoillenne. Postatkaa kuva somessa aihetunnisteella #reilukahvitauko ja tägätkää Reilun kaupan sometili (@reilukauppa/Fairtrade-Finland LinkedInissä). Voitte myös lisätä arvonimikumppanuuteen liittyvän aihetunnisteen (#reilunkaupankaupunki/korkeakoulu/seurakunta).

Tekstiehdotus: Reilu kahvitauko on talon tapa! 🙌 Me valitsemme Reilun kaupan tuotteet kahvitauollemme ja tuemme reilun työelämän toteutumista myös kahvin ja teen viljelijöille. Reilu kauppa edistää ympäristöystävällisiä tuotantotapoja tiukoilla ympäristökriteereillä sekä kouluttamalla viljelijöitä. #reilukahvitauko @reilukauppa

Meillä nautit kahvisi Reilusti (Horeca-ala)

Nämä materiaalit ovat suunnattu erityisesti horeca-alan kumppaneillemme. Voitte viestiä Reiluista kahvitauoista kahviloissanne ja esitellä tarkemmin Reilujen kahvien sekä teen valikoimaa. Postatkaa kuva somessa aihetunnisteella #reilukahvitauko ja tägätkää Reilun kaupan sometili (@reilukauppa/Fairtrade-Finland LinkedInissä).

Tekstiehdotus: Meillä nautit kahvisi Reilusti! 💚💙☕ Tarjoamme Reilun kaupan kahvia, joka ottaa huomioon sekä ihmisen että maapallon. Reilun kaupan takuuhinta ja lisä parantavat viljelijöiden toimeentuloa ja tiukat ympäristökriteerit edistävät kestävää kehitystä. Myös teen juojat voivat nauttia teensä Reiluna. Tervetuloa Reilulle kahvitauolle! #reilukahvitauko @reilukauppa