Yritysvastuu-direktiivi tulee – milloin, mitä, miksi ja ketä koskee?

Ajankohta
03.06.2024
Paikka
Valtiovarainministeriön kokouskeskus

Tervetuloa mukaan ulkoministeriön, Elintarviketeollisuusliiton, Kaupan liiton ja Reilu kauppa ry:n yritysvastuudirektiiviä ja asianmukaista huolellisuutta koskevaan infotilaisuuteen maanantaina 3.6. klo 13.00–15.45.

Yritysvastuudirektiiviä on valmisteltu EU:ssa pitkään ja sen lopullisesta sisällöstä on päästy viimein sopuun. Astuessaan voimaan uusi lainsäädäntö tuo merkittäviä muutoksia yritysten vastuullisuustyöhön.
Infotilaisuudessa pureudutaan yritysvastuudirektiivin konkreettisiin velvoitteisiin. Milloin uudistuksia on odotettavissa, millaisia ne ovat ja keitä ne koskevat? Entä mistä oikeastaan on kyse yritysten kestävää liiketoimintaa koskevassa huolellisuusvelvoitteessa? Lisäksi tarkasteluun otetaan pakkotyöasetus ja sen tuomat muutokset.

Puhujina tilaisuudessa toimivat muun muassa ulkoministeriön kaupallinen neuvos Linda Piirto, joka esittelee sääntelyn keskeisen sisällön, sekä Reilu kauppa ry:n vastuullisuusjohtaja Josetta Nousjoki, joka avaa sertifiointijärjestelmien hyödyntämiseen liittyviä mahdollisuuksia asianmukaisen huolellisuuden velvoitteen toteuttamisen tukena. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan käytännön yrityscase-esimerkit asianmukaisen huolellisuuden kehittämisestä K-ryhmältä ja Pauligilta.

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille Elintarviketeollisuusliiton, Kaupan liiton jäsenille sekä jäsenliittojen jäsenille ja Reilu kauppa ry:n yrityskumppaneille.

Tilaisuus järjestetään Valtiovarainministeriön kokouskeskuksessa, Mariankatu 9, Helsinki. Paikalle saavuttaessa henkilöllisuustodistus mukaan ministeriön käytäntöjen mukaisesti.

Ilmoittaudu mukaan 29.5. mennessä. Paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittaudu täällä

Kuva: 123F/Kaupan liitto