Reilut kahvitauot työpaikoilla

Monilla työpaikoilla juodaan Reilun kaupan kahvia ja teetä. Se on työyhteisöltä pieni mutta vastuullinen päätös, jolla on valtava vaikutus viljelijöille ja ilmastolle.

Tule mukaan viettämään Reiluja kahvitaukoja

Suomalaisilla työpaikoilla juodaan päivittäin miljoonia kupillisia kahvia. Ei siis ole samantekevää, millaista kahvia juomme työpäivän aikana. Siksi haastamme kaikki suomalaiset työpaikat viettämään Reiluja kahvitaukoja!

Reilujen kahvitaukojen viettäminen on työyhteisöltä pieni mutta vastuullinen teko, jolla on valtava vaikutus viljelijöille ja ilmastolle. Reilun kaupan kahvin viljelijät saavat työstään reilun korvauksen ja kahvintuotannon ilmastovaikutukset pienenevät. Reilun kaupan kahvin ja teen juominen on työyhteisöltä pieni mutta vastuullinen päätös, jolla on valtava vaikutus viljelijöille ja ilmastolle. Kahvin ja teen vaihtaminen Reiluksi on myös todella helppoa: tukkujen ja kauppojen valikoimat ovat laajat.

Reiluja kahvitaukoja vietetään työpaikoilla päivittäin, mutta yhteisiä Reilu kauppa -teemaisia Reiluja kahvitaukoja vietetään kolmesti vuodessa: viikoilla 4, 19 ja 38.

Tarkemmin Reiluista kahvitauoista

Miten vietän Reiluja kahvitaukoja?

Työpaikat viettävät Reiluja kahvitaukoja nauttimalla Reilun kaupan kahvia ja teetä. Toimitamme myös valmista viestintämateriaalia työpaikoille kahvitauoista viestimiseen. Kertokaa Reiluista kahvitauoistanne työntekijöillenne, mutta myös sidosryhmillenne ja asiakkaillenne. 

Tehkää työpaikallanne sitoumus juoda kahvitauoilla Reilu kauppa -sertifioitua kahvia ja valitkaa omaan makuun sopiva Reilu kauppa –sertifioitu kahvi. Myös jo käytössänne olevasta kahvista saattaa löytyä Reilun kaupan vaihtoehto. Lähes kaikki kotimaiset paahtimot valmistavat Reilu kauppa -sertifioitua kahvia.

Miksi työpaikkojen tulisi viettää Reiluja kahvitaukoja?

  • Vastuullisuus edistää hyvien työntekijöiden saamista ja työssä viihtymistä. Työyhteisön arvot tulevat esiin jo pienimissäkin valinnoissa, kuten kahvinjuonnissa. Sitoumuksen tekeminen ja siitä viestiminen kertoo työntekijöille, asiakkaille ja muille sidosryhmille, että organisaationne pyrkii toimimaan ilmaston ja ihmisten kannalta vastuullisesti.
  • Kasvava osa asiakkaista ja yhteistyökumppaneista odottaa organisaatioilta vastuullisuutta. Lähes 70 % suomalaisista on sitä mieltä, että yritysten pitäisi kantaa vastuuta köyhien maiden viljelijöiden ahdingosta. Vastuullisuutta koskevan tiedon kiinnostavuus ja tärkeys ovat kasvussa (Kantar TNS 2020). Pienistä, arkisista vastuullisuusteoista on helppo viestiä.
  • Vastuullinen kahvintuotanto tarvitsee kumppanuuksia. Kahvinviljelijöiden ansiot jäävät useissa maissa köyhyysrajan alapuolelle. Ilmasto kärsii viljelijöiden rinnalla: kahvinviljely ruokkii usein metsäkatoa ja aiheuttaa merkittäviä suoria ilmastopäästöjä. Mitä useampi meistä vaihtaa Reilun kaupan kahviin, sitä useampi Reilun kaupan kahvinviljelijä saa paremman toimeentulon ja voi huolehtia perheestään ja ympäristöstä.
  • Reilu kauppa on vastuullisuussertifiointien edelläkävijä. Reilu kauppa pärjäsi parhaiten Finnwatchin laajassa Kaalimaan vartijat 2 -seurantaraportissa , missä arvioidaan 18:aa Suomen markkinoilla käytössä olevaa sertifiointijärjestelmää. 
  • Reilun kaupan kampanjoissa työyhteisö pääsee osaksi kansallista ja kansainvälistä verkostoa. Kampanjoissa on mukana yrityksiä, kouluja, korkeakouluja, kuntia, seurakuntia, järjestöjä ja aktiivisia kansalaisia.

Olipa työpaikkasi yritys, teatteri, kaupungin virasto, yhdistyksen toimisto, koulun opettajanhuone tai mikä vain työpaikka, sitoutukaa viettämään Reiluja kahvitaukoja. Sitoumuksen tekeminen on helppoa ja maksutonta. 

Lue lisää ja liity mukaan

Näin mukaan

Katso lisää

Toimintavinkit

Katso lisää

Suomesta löytyy useita Reilun kaupan tuotteita, joita voidaan nauttia myös työpaikoilla

Reilun kaupan tuotteita löytyy vähittäiskauppojen ja tukkuliikkeiden valikoimista sekä kahvi- ja juoma-automaattitoimijoiden valikoimista.

Reilun kaupan kahvin ja teen juominen on työyhteisöltä pieni teko, mutta suuri asia viljelijöille ja ilmastolle.

Katso tuotevinkit ja käy tekemässä sitoumus viettää Reiluja kahvitaukoja!

Onko kysyttävää? Ota meihin yhteyttä: