Fairtrade Towns – Kansainvälinen liike

Fairtrade Towns on kansainvälinen arvonimi, joka vastaa meidän Reilun kaupan kaupunki ja Reilun kaupan kunta -arvonimiä.

Fairtrade Towns

Ensimmäinen Reilun kaupan kaupunki, Garstang, sai arvonimensä Iso-Britanniassa vuonna 2001. Kampanjan ideoi ja käynnisti paikallisen Oxfam-kansalaisjärjestön aktiivi Bruce Crowther, jonka tavoitteena oli tehdä tunnetuksi Reilun kaupan tuotteita. Kampanja herätti huomiota myös muualla Iso-Britanniassa, ja vuosina 2001–2006 maassa myönnettiin Reilun kaupan kaupungin arvonimi yli 200 kaupungille. Kampanja laajeni nopeasti muihin maihin, ja nyt Reilun kaupan kaupungit on maailmanlaajuinen liike, jossa yli 2000 kaupunkia ja kuntaa kuudella mantereella on sitoutunut työskentelemään kestävän kulutuksen ja kaupan puolesta. 

Reilun kaupan kaupunki -liike kokoaa yhteen kaupunkeja ympäri maailmaa ja luo maailmanlaajuista yhteistyötä. Joka vuosi järjestetään kansainvälinen Reilun kaupan kaupunkien konferenssi, jossa osallistujat jakavat kokemuksia ja inspiraatiota ja voivat aloittaa uusia projekteja ja yhteistyötä. 

Reilun kaupan kuntien ja kaupunkien yhteyshenkilö

Jatta Makkula

yhteysvastaava

Reilun kaupan arvonimityö: kaupungit, seurakunnat, korkeakoulut, koulut, järjestöt

+358 40 549 4521