Tapahtumat

Reilu kauppa näkyy ja kuuluu Reiluissa korkeakouluissa. Lukuvuoden aikana on monia hyviä ajankohtia nostaa kestävän kulutuksen aiheita opiskelijoiden ja korkeakoulun henkilökunnan tietoisuuteen tapahtumien ja tempausten avulla.

Reilun kaupan kampanjat

Reilun kaupan viikkoa vietetään lokakuussa. Viikon aikana Reilu kauppa näkyy tavallista enemmän kaduilla, kaupoissa ja mainoksissa. Myös Reilun kaupan korkeakoulun tekijätiimi voi viikon aikana järjestää tapahtumia tai tehdä viestintää.

Reilun kaupan viikolla järjestetään myös Reiluja kahvitaukoja, joiden aikana nautitaan tuhansia vastuullisesti valmistettuja kahvikupillisia. Reilun kaupan korkeakouluja kannustetaan ottamaan osaa kahvittelemalla reilusti. Tilatkaa maksutonta kahvitauon viestintämateriaalia ja kannustakaa kampuksen kahviloita ja ravintoloita mukaan.

Lisäksi kannustamme tekijätiimiänne osallistumaan korkeakoulun kestävän kehityksen -viikoille ja/tai muihin vastuullisuustapahtumiin, joissa voitte viestiä vastuullisen kuluttamisen ja yritysvastuun ajankohtaisista kysymyksistä sekä Reilusta kaupasta. Järjestäkää teemawebinaari tai paneelikeskustelu jostain kestävän kehityksen teemasta.

Juhlistakaa Reilun kaupan korkeakoulun arvonimen saamista tai juhlikaa arvonimen saamisen vuosipäivää. Tehkää yhteistyötä kampuksen kahvilan kanssa tai kyselkää banaani- tai kukkalahjoitusta lähikauppiaalta näkyvyyttä vastaan. Samalla kun jaatte Reilun kaupan ruusuja tai kahvikupillisia, voitte kertoa Reilun kaupan korkeakoulun arvonimestä ja kannustaa tekemään vastuullisia valintoja kaupassa.

Me Reilulla kaupalla voimme osallistua tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan.

Lue lisää Reilun kaupan viikosta

Lue lisää Reilusta kahvitauosta

 

Reilun kaupan kuntien ja kaupunkien yhteyshenkilö

Jatta Makkula

yhteysvastaava

Reilun kaupan arvonimityö: kaupungit, seurakunnat, korkeakoulut, koulut, järjestöt

+358 40 549 4521