Reilu kauppa ry

Reilu kauppa ry edistää Reilua kauppaa Suomessa ja Baltian maissa, lisensoi Reilun kaupan merkkiä sekä osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun. Lisäksi yhdistys toteuttaa Reilun kaupan viljelijöitä ja työntekijöitä tukevia kehitysyhteistyöhankkeita Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla.

Tutustu Reilu kauppa ry:n strategiaan

Reilu kauppa ry on osa maailmanlaajuista verkostoa

Reilu kauppa ry vastaa siitä, että Reilu kauppa menestyy Suomessa ja Baltian maissa. Teemme vaikuttamistyötä vastuullisemman kaupankäynnin ja kuluttamisen puolesta, toteutamme kehitysyhteistyötä ja johdamme Reilun kaupan kansainvälistä ihmisoikeustyötä.

Meille tärkeitä sidosryhmiä ovat Reilun kaupan lisenssinhaltijat sekä muut kaupalliset kumppanit, arvonimikumppanimme kuten Reilun kaupan korkeakoulut ja kaupungit sekä päätöksentekijät. Reilu kauppa ry:llä on 30 jäsenjärjestöä ja olemme toimineet Suomessa jo yli 20 vuotta. Reilu kauppa ry rahoittaa toimintansa merkin käytöstä kertyvillä lisenssimaksuilla, ulkoministeriön tuella ja jäsenjärjestöjen maksamilla jäsenmaksuilla.

Reilu kauppa ry:n yhteystiedot ja henkilöstö

Reilu kauppa lukuina

Reilu kauppa lukuina

Ensimmäiset Reilun kaupan tuotteet tulivat suomalaisten kaupparyhmien hyllyille vuonna 1999.

30 jäsenjärjestön muodostama yhdistys.

Suomessa oli myynnissä noin 1700 erilaista Reilun kaupan tuotetta vuonna 2020.

Reilun kaupan tuotteita viljellään 75 maassa ja myydään yli 140 maassa.

Suomessa Reilun kaupan tuotteiden myynnin arvo oli 228 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Suomalaisista 91 prosenttia tuntee Reilun kaupan merkin. (Kantar Public 2023).

Tilaa uutiskirje

Uutiskirje sisältää ajankohtaisia nostoja ihmisoikeus- ja ympäristövastuun teemoista, yritysvastuusta sekä Reilun kaupan ratkaisuista. Lisäksi vinkkaamme Reiluista tuoteuutuuksista, tulevista tapahtumista ja kampanjoista. Julkaisemme uutiskirjeen noin neljä kertaa vuodessa.

"*" näyttää pakolliset kentät

*Tämä tieto on pakollinen.