Valmistajat

Usein yritysten suurimmat vastuullisuusriskit liittyvät tuottajamaista tehtäviin tuote- ja raaka-ainehankintoihin. Reilu kauppa asettaa kunnianhimoisimmat ja kattavimmat kriteerit näiden maiden tuotannolle sekä varmistaa kriteerien huolellisen valvonnan. Reilun kaupan järjestelmä on avoin kaikille, jotka noudattavat Reilun kaupan kriteereitä.

Reilu kauppa tarjoaa kaksi luotettavaa vaihtoehtoa maailman tuottajamaista tehtäviin hankintoihin: 

Tuotesertifioinnissa tuote on joko kokonaan Reilua kauppaa (kuten esim. kahvi) tai tuotteen raaka-aineista suurin mahdollinen osa on Reilua kauppaa (kuten yhdistelmätuotteista jäätelöt, joissa esim. maito ei ole sertifioitua). 

Yritys voi myös keskittyä Reilun kaupan hankinnoissa vain yhteen tai useampaan tiettyyn raaka-aineeseen. Tässä Reilun kaupan raaka-ainesertifiointia ja ketjun valvontaa koskevat samat vaatimukset kuin tuotesertifioinnissakin – ja viljelijät saavat samat edut. Reilun kaupan raaka-ainehankinta on mahdollinen kaikille sertifioinnin piirissä oleville raaka-aineille.

Miten mukaan Reilun kaupan toimintaan?

Jos et pysty itse valmistamaan Reilun kaupan tuotetta, voit hankkia sen valmistettuna omalle brändillesi. Tällöin et tarvitse sertifiointisopimusta, vaan lisenssisopimus riittää. Autamme löytämään sertifioituja sopimusvalmistajia. Myös olemassa oleva sopimusvalmistaja voi hankkia sertifioinnin.  

Haluatko valmistaa Reilun kaupan tuotteita asiakkaiden brändeille? Tällöin valmistava yritys tarvitsee sertifiointisopimuksen voidakseen hankkia Reilun kaupan raaka-aineita ja valmistaa niistä tuotteita. Sertifioitu yritys myy tuotteet yritykselle, jolla on oma lisenssisopimus.  

Yritys voi toimia eri toimitusketjuissa eri rooleissa. On siis mahdollista valmistaa omalla brändillä olevia Reilun kaupan tuotteita ja saman sertifiointisopimuksen puitteissa toimia sopimusvalmistajana toisen lisenssinhaltijan tuotteille. Vastaavasti lisenssisopimus voi kattaa sekä itse valmistettuja että valmistettuina ostettuja tuotteita. Lisenssisopimuksen kattamat tuotteet voivat olla sovittaessa osittain tuotesertifiointimerkillä ja osittain raaka-ainehankinnan merkillä. Yksi lisenssisopimus voi kattaa useita tuoteryhmiä ja samalla lisenssisopimuksella voit myydä Reilun kaupan tuotteita eri maihin.  

Ota yhteyttä, ja etsimme yhdessä juuri teille sopivan kokonaisuuden. Olemme tukena koko sertifiointi- ja lisensointiprosessin ajan.  

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Juha Tanskanen

Avainasiakaspäällikkö

Kaupalliset suhteet; foodservice-asiakkaat. Tuoteryhmävastuina kahvi, viini ja muu alkoholi, puuvilla, tee, hunaja, mausteet ja pähkinät sekä kulta

+358 41 317 8887