Tule mukaan!

Kymmenet tuhannet ihmiset Suomessa ja ympäri maailmaa toimivat reilujen valintojen edistämiseksi omissa yhteisöissään. Tule mukaan ja löydä oma tapasi osallistua!

Reilun kaupan arvonimet ovat tunnustuksia erilaisille toimijoille, jotka ovat sitoutuneet eettiseen kulutukseen ja kestävään kauppaan. Tarkoituksena on edistää kestävää kulutusta, joka suojelee sekä ihmisiä että ympäristöä. Arvonimet ovat myös konkreettisia työkaluja työskentelyyn Agenda2030:n tavoitteiden saavuttamiseksi.

  • Reilun kaupan arvonimen saaneet korkeakoulut lisäävät tietoisuutta Reilusta kaupasta kampuksella sekä kannustaa kestävään kulutukseen ja vastuullisiin hankintoihin. Korkeakoulun ylioppilaskunta/opiskelijakunta, hallinto, catering-yksiköt ja kaupat ovat kaikki sitoutuneet yhteiseen päämäärään.
  • Reiluja kahvitaukoja kannattaa viettää ympäri vuoden.
  • Reilun kaupan kunnat ja kaupungit -arvonimi on vuodesta 2009 lähtien tuonut menestyksekkäästi yhteen toimijoita julkiselta, yksityiseltä ja kansalaisyhteiskunnan sektorilta yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Reilun kaupan kunnissa arvonimi huomioidaan myös julkisissa hankinnoissa.
  • Reilun kaupan kouluissa Reilulla kaupalla on pysyvä paikka jokapäiväisessä kouluarjessa, ja oppilaat vahvistavat tietoisuuttaan kestävästä kehityksestä.
  • Reilun kaupan seurakuntia on Suomessa yli 120 ja seurakunnat ovat olleet tukemassa Reilua kauppaa vahvasti jo parikymmenen vuoden ajan.

Katso lisätietoja ja kriteerit Reilun kaupan kaupungeille, kouluille, korkeakouluille ja seurakunnille.

Reilun kaupan kampanjat

Teemme vuosittain vaikuttavia kampanjoita, jotka tarjoavat reiluja tapoja osallistua! Vuoden pääkampanjamme Reilun kaupan viikko ja Reilu kahvitauko. Lisäksi viestimme erilaisista teemapäivistä ja ajankohtaisista vaikuttamiskampanjoista.

Kumppanimme

Reilu kauppa on enemmän kuin sertifiointi. Se on kansanliike, jossa on mukana monia toimijoita suomalaisesta kansalaisyhteiskunnasta: 16 Reilun kaupan kaupunkia, 8 Reilun kaupan korkeakoulua, 7 Reilun kaupan koulua, yli 120 Reilun kaupan seurakuntaa, 30 jäsenjärjestöä sekä satoja työpaikkoja ja vapaaehtoisia. Lue lisää miten voit tulla mukaan toimintaan sekä yhteistyöstämme eri toimijoiden kanssa.

Reilun kaupan kumppaneita on yli neljäsataa ympäri Suomen

Mikäli haluat nähdä kaikki Reilun kaupan seurakunnat, valitse toimialaksi ”Seurakunnat”. Mikäli haluat listata kaikki kotikuntasi Fairtrade@Work-verkostossa mukana olevat työpaikat, valitse kaupugiksi kotikuntasi ja toimialaksi ”Työpaikat”. Voit myös hakea kaikki kotikuntasi Reilussa kaupassa mukana olevat toimijat valitsemalla kotikuntasi ja jättämällä toimialan valitsematta. Muista tyhjentää rajaukset ennen uuden haun tekemistä.

Kuluttajana voit vaikuttaa reilusti!

Tee reilusti ja tule mukaan Reilun kaupan toimintaan:

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Reilu kauppa tekee töitä kestävämmän kulutuksen ja eettisen kaupan eteen.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Reilu kauppa tekee töitä kestävämmän kulutuksen ja eettisen kaupan eteen.

Kestävä kehitys

Reilun kaupan ja kestävän kehityksen tavoitteet jakavat yhteisen päämäärän köyhyyden vähentämisestä, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden edistämisestä sekä maapallon kantokyvyn suojelemisesta. 

Lue lisää

Yritysvastuu

Reilu kauppa antaa maanviljelijöille ja työntekijöille vaikutusvaltaa, edistää vastuullista yritystoimintaa ja kannustaa ihmisoikeuksia suojeleviin poliittisiin uudistuksiin globaaleissa toimitusketjuissa.

Lue lisää

Ilmastokriisi

Reilu kauppa edistää ilmasto- ja ympäristöystävällisiä tuotantotapoja. Reilun kaupan sertifiointiin kuuluu tiukat ympäristökriteerit.

Lue lisää

Pysy ajan tasalla ja tilaa Reilun kaupan uutiskirje

Uutiskirje sisältää ajankohtaisia nostoja ihmisoikeus- ja ympäristövastuun teemoista, yritysvastuusta sekä Reilun kaupan ratkaisuista. Lisäksi vinkkaamme Reiluista tuoteuutuuksista, tulevista tapahtumista ja kampanjoista. Julkaisemme uutiskirjeen noin neljä kertaa vuodessa.

"*" näyttää pakolliset kentät

*Tämä tieto on pakollinen.