Haku ja raportointi

Kunnat raportoivat arvonimen kriteerien täyttymisestä vuosittain Reilulle kaupalle.

Reilun kaupan kunnan tai kaupungin arvonimeä voi hakea, kun siihen vaaditut kriteerit täyttyvät. Laita sähköpostilla tarvittavat tiedot (kunta, yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot) osoitteeseen jatta.makkula@fairtrade.fi, niin saat sähköpostiisi hakulomakkeen. 

Reiluun kauppaan kannattaa olla yhteydessä kuitenkin jo siinä vaiheessa, kun hankkeella on kannatustyöryhmä ja olette aloittamassa toimintaa. Ryhmä voi tuossa vaiheessa käsittää muutaman asian edistämiseen sitoutuneen ihmisen. Olemme mieluusti tukenanne ja ideoimassa toimintaa Reilun kaupan kunnan arvonimen kriteerien täyttymiseksi.

Arvonimen säilyttämiseksi kunnan pitää osoittaa konkreettisia tuloksia kriteereissä mainittujen toimintojen lisäämisestä. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä heti, sillä arvonimi perustuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen: kaupunkia voi muuttaa kestävämmäksi asteittain.

Reilun kaupan kunnat raportoivat kriteerien täyttymisestä vuosittain, ja joka toinen vuosi yksityiskohtaisemmin. Reilun kaupan kuntien kannatustyöryhmän jäsenet saavat raportointilomakkeen täytettäväkseen Reilu kauppa ry:ltä loppuvuodesta. Raportointiaikaa on neljä kuukautta eli raportoitavasta vuodesta seuraavan vuoden huhtikuun loppuun.

Reilun kaupan kuntien ja kaupunkien yhteyshenkilö

Jatta Makkula

yhteysvastaava

Reilun kaupan arvonimityö: kaupungit, seurakunnat, korkeakoulut, koulut, järjestöt

+358 40 549 4521