Yhdistelmätuotteet

Vastuullinen kuluttaminen on helpompaa Reilun kaupan yhdistelmätuotteiden, kuten jäätelön tai keksien avulla. Viljelijät saavat aina saman hyödyn.

Lue Reilun kaupan merkistä

Reilun kaupan jäätelöt, keksit ja myslipatukat

Valitse arkeen ja juhlaan vastuullinen vaihtoehto ja nauti Reilun kaupan yhdistelmätuotteista – kuten jäätelöstä, kekseistä, myslipatukoista ja aamiaismuroista. 

Monet Reilun kaupan tuotteista ovat sellaisenaan nautittavia, kuten kahvi, banaani ja muut hedelmät, mutta niitä voidaan käyttää myös yhdistelmätuotteissa ainesosina. Reilun kaupan banaania voi olla vaikkapa jäätelössä ja Reilun kaupan kahvia kylmässä valmiissa kahvijuomassa.

Reilun kaupan yhdistelmätuotteet ovat tuotteita, joissa on myös muita kuin Reilun kaupan raaka-aineita. Aina raaka-aineita ei ole saatavilla Reiluna kauppana, sillä Reilu kauppa sertifioi vain kehittyvien maiden tuotantoa. Esimerkiksi jäätelössä voi olla Reilun kaupan kaakaota, sokeria ja vaniljaa. Maitoa ei ole saatavilla Reilu kauppa -sertifioituna, eikä sen tuominen kehittyvistä maista olisi kannattavaa, joten sertifioidussa jäätelössä voidaan käyttää raaka-aineena kotimaista maitoa.

Suomessa on myyty erilaisia Reilun kaupan yhdistelmätuotteita vuodesta 2004. Ensimmäisenä myyntiin tulivat keksit ja myslit, sittemmin jäätelö.

Näin Reilun kaupan yhdistelmätuotteet vaikuttavat

Näin Reilun kaupan yhdistelmätuotteet vaikuttavat

1

Reilun kaupan raaka-aineiden menekin kasvu

Yhdistelmätuotteet lisäävät Reilun kaupan viljelijöiden markkinoita, kun he tuottavat raaka-ainetta yhä laajempaan käyttöön. Mitä enemmän tuotannostaan viljelijät saavat myytyä Reilun kaupan ehdoin, sitä enemmän sertifiointi heitä ja heidän yhteisöään hyödyttää.

2

Reilun kaupan kriteerit täyttyvät

Reilun kaupan raaka-aineet tuotetaan aina täysin samojen Reilun kaupan kriteerien mukaan, eli viljelijät saavat samat hyödyt olipa kyseessä banaani tai banaanihilloke vaikkapa jogurtissa.

3

Monipuolinen valikoima

Yhdistelmätuotteiden ansiosta kuluttajilla on entistä laajempi valikoima vastuullisesti tuotettuja Reilun kaupan tuotteita.

Milloin yhdistelmätuote on Reilun kaupan tuote?

Reilulla kaupalla on selkeät, reseptiikkaan perustuvat säännöt siitä, milloin tuote on yhdistelmätuotteena Reilun kaupan tuote ja kantaa mustaa Reilun kaupan merkkiä.

Jotta yhdistelmätuotteen pakkauksessa voi olla Reilun kaupan merkki, tuotteen tulee täyttää seuraavat edellytykset:

  • Tuotteessa on käytettävä sataprosenttisesti Reilun kaupan raaka-ainetta aina, kun raaka-aineelle on olemassa Reilun kaupan vaihtoehto.
  • Koko tuotteen sisällöstä vähintään 20 prosenttia tulee olla Reilu kauppa -sertifioitua.
  • Reilun kaupan raaka-aineiden osuus lasketaan kokonaispainosta tai -tilavuudesta silloin, kun tuote sisältää korkeintaan 50 prosenttia lisättyä vettä ja/tai maitotuotteita. Mikäli tuote sisältää yli 50 prosenttia lisättyä vettä ja/tai maitotuotteita, vähennetään niiden osuus ennen prosenttiosuuden laskemista.

Ben & Jerry’s

Ben & Jerry‘s on pitkäaikainen Reilun kaupan kumppani, yli 200 000 Reilun kaupan viljelijää on mukana tässä tuotantoketjussa. Ihmisoikeusvastuu, elämiseen riittävät ansiot ja ilmastonmuutos ovat tärkeitä yhteisiä teemojamme. Esimerkiksi kaakaoon liittyen Ben & Jerry’s on sitoutunut maksamaan korkeampaa hintaa.

Ben & Jerry’s -jäätelöt sisältävät eri Reilun kaupan sertifioituja raaka-aineita, kuten sokeria tai kaakaota. Näiden raaka-aineiden myyntihinnan päälle maksetaan aina Reilun kaupan lisää. Lisää voidaan käyttää esimerkiksi tuotannon tehostamiseen tai viljelijöitä ja heidän perheitänsä tukeviin hankkeisiin, kuten koulutukseen tai terveydenhuoltoon.

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

Tuija Kopra

Asiakkuustyön päällikkö

Kaupalliset suhteet; vähittäiskauppa sekä Baltia. Tuoteryhmävastuina hedelmät ja vihannekset, kukat, mehut ja muut juomat, sokeri ja yhdistelmätuotteet

+358 50 559 5640