#tunneketjusi

Autamme vastuullisuuteen pyrkiviä kuluttajia ja yrityksiä löytämään toisensa. Kannustamme myös yrityksiä kantaaottavuuteen!

Kasvava osa kuluttajista on kiinnostunut tuotteiden alkuperästä. Missä tuotanto tapahtuu, mistä raaka-aineet tulevat? Miten tuotannossa kohdellaan työntekijöitä ja luontoa?
Läpinäkyvyys onkin nyt yksi yritysvastuun suurista teemoista. Uusien teknologioiden (kuten block chain eli lohkoketjuteknologian) toivotaan tuovan ”radikaalia läpinäkyvyyttä” tuotantoketjuihin.

Reilun kaupan näkökulma on, että tuotantopaikkojen tietäminen ja julkistaminen ovat vastuullisen tuotannon ensiaskeleita. Kun tuotantopaikat tiedetään, päästään käsiksi tärkeimpiin kysymyksiin: miten tuotanto vaikuttaa ihmisiin, yhteiskuntaan ja luontoon? Miten yritys voi poistaa kielteiset vaikutukset ja vahvistaa myönteisiä vaikutuksia?

Ota kantaa läpinäkyvyyden puolesta

Reilu kauppa haluaa auttaa vastuullisuuteen pyrkiviä kuluttajia ja yrityksiä löytämään toisensa. Siksi koordinoimme #tunneketjusi-vetoomusta, jonka voit allekirjoittaa täällä.

#tunneketjusi-haasteen avulla

  • kuluttajat voivat lähettää elintarvike-, tekstiili- ja ravitsemusalan yrityksille terveisiä läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden puolesta
  • yritykset voivat osoittaa kiinnostuksensa ja osallistua keskusteluun
  • yritysten vastaukset välitetään suoraan vetoomuksen allekirjoittajille Reilun kaupan viikolla lokakuussa 2018.

Vetoomusta koordinoivat Reilu kauppa ry, Eettisen kaupan puolesta ry ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK.

Toivomme, että useat suomalaisyritykset osallistuvat ja tukevat tätä keskustelua tuotantoketjujen läpinäkyvyydestä ja vastuullisuudesta! Yritysten osallistuminen yhteiskunnallisiin keskusteluihin on kasvussa niin maailmalla kuin kotonakin – Yhdysvalloissa yritykset ovat viime vuosina kommentoineet esimerkiksi maahanmuutto- ja ilmastopolitiikkaa, Suomessa esimerkiksi sukupuolineutraalia avioliittoa ja palkkatasa-arvoa. Tässä ympäristössä yritysten on helppo ottaa kantaa myös globaalin talouden kysymyksiin.