Reilu kahvitauko tuo ihmiset yhteen – Reilussa kahvissa maistuu aito välittäminen

Kaikille innokkaille kahvittelijoille suunnattu Reilu kahvitauko tulee taas 7.5. Viime vuonna kahvitaukoon osallistui ennätykselliset 80 197 Reilua kahvittelijaa aina yrityksistä kouluihin, kahviloista seurakuntiin ja ammattiliittoihin. Tänä vuonna kahvitauko siirtyy työpaikoilta ja julkisista tiloista kotisohville ja etätyöpisteisiin.

Reilua kahvitaukoa vietetään 7. toukokuuta. Reilu kauppa ry kutsuu innokkaat kahvittelijat yhteen osoittamaan, että kahvivalinnoillamme on väliä. Kahvitteluun voi osallistua niin yksittäiset ihmiset, yritykset, työyhteisöt, seurakunnat kuin harrastusporukatkin. Reilu kahvitauko on helppo ja hauska tapa tuoda ihmiset yhteen toimimaan Reilumman maailman puolesta.   

”Reilu kahvitauko on tarkoitettu kaikille, jotka välittävät kahvin alkuperästä. Voimme yhdessä pitää huolta siitä, että juomamme kahvi on vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti tuotettua ja siitä maksetaan viljelijälle oikeudenmukaista palkkaa”, sanoo Reilu kauppa ry:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Mirka Kartano.

Reilua kahvitaukoa vietetään eri puolella maailmaa ja Reilu kauppa ry on järjestänyt tapahtumaa vuodesta 2008 lähtien. Viime vuonna kahvitaukoon osallistui ennätykselliset 80 197 Reilua kahvittelijaa aina yrityksistä kouluihin, kahviloista seurakuntiin ja ammattiliittoihin. Koronakriisin myötä kahvitauko siirtyy julkisista tiloista ja työpaikkojen kahvihuoneista kotisohville ja virtuaalitapaamisiin. Pandemia-aikana korostuu myös tämän vuoden kahvitauon teema, joka on välittäminen.

”Samalla, kun kutsumme meille tärkeät ihmiset yhteen kahvikupin äärelle, haluamme muistaa myös koronakriisin keskellä kamppailevia kahvituottajia. Pandemia osuu kaikesta kipeimmin kaikista köyhimpiin ihmisiin, joten nyt jos koskaan on tärkeää tukea maailman kahviviljelijöitä. Reilun kaupan kahvissa maistuu aito välittäminen”, muistuttaa Kartano.

Reilu kauppa tukee viljelijöitään

Kahvituotantoon liittyy edelleen vakavia ongelmia: köyhyyttä, lapsityövoiman hyväksikäyttöä, haavoittuvassa asemassa olevien syrjintää ja luonnonvarojen ylikuluttamista. Reilu kauppa on ratkaisu moneen ongelmaan ja Reilun kaupan piirissä onkin jo yli 800 000 kahvinviljelijää 30 eri maassa.

Reilun kaupan kahvituottajat saavat myymästään kahvista aina vähintään Reilun kaupan takuuhintaa, joka kattaa kestävän tuotannon kustannukset. Lisäksi viljelijöille maksetaan Reilun kaupan lisää, jonka käytöstä kahvinviljelijäosuuskunnat päättävät itse. Lisällä on rakennettu esimerkiksi kouluja ja kaivoja sekä tehostettu tuotantoa. Reilun kaupan viljelijät saavat myös koulutusta, josta on heille hyötyä sekä viljelyssä että kaupankäynnissä.

”Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista kahvia juomme – niin kotona, kahviloissa kuin työpaikoilla. Reilu kahvitauko on helppo tapa nostaa vastuullisuuskysymyksiä esiin hauskalla ja yhteisöllisellä tavalla”, Kartano summaa.

Lisätietoja kampanjasta:
Mirka Kartano, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Reilu kauppa ry
+358 44 210 0056, mirka.kartano@reilukauppa.fi


Reilu kauppa ry on 33 jäsenjärjestön yhdistys, joka edistää Reilua kauppaa Suomessa ja Baltian maissa, lisensoi Reilun kaupan merkkiä, osallistuu yritysvastuuta koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toteuttaa Reilun kaupan viljelijöitä ja työntekijöitä tukevia hankkeita Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.