Vie reiluus työpaikallesi

Vaihda työpaikkasi kahvit ja muut tarjoilut Reilun kaupan tuotteisiin ja vaikuta siihen, että kehitysmaiden viljelijät saavat kohtuullisen korvauksen omasta työstään.

Suomalaisilla työpaikoilla juodaan pannukaupalla kahvia. Sitä nautiskellaan kahvihuoneissa, kokouksissa ja työpisteillä miljoonia kupillisia päivässä. Ei siis ole samantekevää, missä ja miten kahvipavut on viljelty. Vaihtamalla Reilun kaupan kahviin työpaikkasi voi olla mukana varmistamassa kehitysmaiden viljelijöille oikeudenmukaisemman tulotason ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa.

Muista kahvin ohella myös muut työpaikalle sopivat Reilun kaupan tuotteet kuten tee, sokeri, keksit, mehut ja hedelmät. Äläkä unohda ihania Reilun kaupan ruusuja, jotka sopivat työntekijöiden muistamiseen ja onnittelemiseen sekä ihan vain arjen piristykseksi toimistolle tai somisteeksi juhlatilaisuuksiin. Jos teillä jo käytetään Reilun kaupan tuotteita, rekisteröi työpaikkasi reiluksi lähettämällä viestiä osoitteeseen jatta.makkula@reilukauppa.fi.


Toimintavinkkejä

 • Käytä Reilun kaupan tuotteita
  Vaihda kahvi, tee ja muut tarjoilut reiluihin tuotteisiin. Muista myös Reilun kaupan ruusut vaikkapa palkitsemistilaisuuksiin ja tilaa työvaatteita, jotka on valmistettu Reilun kaupan puuvillasta. Esittele työpaikoille sopivaa Reilun kaupan tuotevalikoimaa hankinnoistanne vastaavalle henkilölle.
 • Kerro työpaikkasi reiluudesta
  Muista kertoa työntekijöille ja asiakkaille, että käytätte Reilun kaupan tuotteita. Kerro myös vaikutuksista, joita reiluilla valinnoilla on kehitysmaissa. Materiaalipankistamme löydät maksutonta viestintämateriaalia.
 • Osallistu Reilun kaupan kampanjoihin
  Tuo työtyöpaikkasi mukaan valtakunnallisiin kampanjoihimme. Syksyisin vietetään Reilun kaupan viikkoa ja keväisin järjestetään Fairtrade Challenge, jonka yhteydessä työpaikat voivat toteuttaa esimerkiksi Reilu kahvitauko -tempauksen.
 • Kampanjoi kaupunkistasi reilu
  Reilun kaupan kaupunki –arvonimi tarkoittaa, että koko kaupunkiyhteisö muuttaa valintojaan reilummiksi. Reilussa kaupungissa täytyy olla myös tietty määrä työpaikkoja, joissa käytetään Reilun kaupan tuotteita. Jos haluat olla mukana edistämässä kaupunkisi reiluutta, rekisteröi työpaikkasi mukaan kampanjaan osoitteessa jatta.makkula@reilukauppa.fi. Kerro viestissä työpaikkasi ja mitä Reilun kaupan tuotteita teillä käytetään. Voit myös osallistua Reilun kaupan kaupungin kannatustyöryhmän toimintaan ja olla mukana ideoimassa tapahtumia ja tempauksia ja miettiä, miten Reilun kaupan kaupungin arvonimeä voisi hyödyntää.

Hyödynnä materiaalipankkiamme!
Tilaa maksutonta materiaalia kampanjointisi tueksi.

Lisää vinkkejä ja apua kampanjointiin:
yhteysvastaava Jatta Makkula
040 549 4521