Viisi syytä valita Reilun kaupan tuote

Mitä tarkoittaa eettinen kuluttaminen? Miten voin edistää vastuullisuutta arjessani? Reilun kaupan sertifiointi on yksi vastaus näihin kysymyksiin.

Tässä viisi syytä, miksi Reilun kaupan tuote on konkreettinen vastuullisuusteko:

💙 Reilun kaupan viljelijä saa tuotteestaan vähintään Reilun kaupan takuuhinnan markkinahintojen heilahteluista huolimatta.

💚 Mahdollistat tuottajille Reilun kaupan lisän eli kauppahinnan päälle tulevan bonuksen. Lisän käytöstä päätetään yhteisesti ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi koulutukseen tai terveydenhuoltoon.

💙 Toimit sekä ihmisten että ympäristön hyväksi. Reilun kaupan kriteerit koskevat niin ihmisoikeuksia kuin ympäristö- ja ilmastovaikutuksiakin. Lisäksi Reilun kaupan tärkeimmät teemat ovat tuottajien aseman parantaminen, elämiseen riittävät ansiot, yritysten ihmisoikeusvastuu sekä ilmastonmuutos ja ilmastokriisi.

💚 Kriteerien toteutumista valvotaan säännöllisesti puolueettomilla seurantakäynneillä, josta vastaa FLOCERT.

💙 Osoitat yrityksille ja päättäjille, että haluat muuttaa maailmankauppaa reilummaksi ja kestävämmäksi. Yhdessä olemme reilusti enemmän.

PSST. Reilun kaupan tuotteen tunnistat joko mustapohjaisesta Fairtrade-sertifiointimerkistä tai valkopohjaisesta Fairtrade-raaka-ainemerkistä. Lue lisää merkeistä: reilukauppa.fi/merkit