Avoin työpaikka: Viestintä- ja markkinointipäällikkö

Etsimme Reilu kauppa ry:lle viestintä- ja markkinointipäällikköä noin vuoden kestävään sijaisuuteen. Hae 28.4. mennessä!

Oletko kokenut viestinnän ja markkinoinnin ammattilainen? Innostutko uusista tavoista viestiä ja haluat tehdä vaikuttavaa sisältöä? Nyt sinulla on mahdollisuus tulla johtamaan Suomen tunnetuimman vastuullisuusmerkin brändiä!

Etsimme Reilu kauppa ry:lle viestintä- ja markkinointipäällikköä noin vuoden kestävään sijaisuuteen. Aloitus on sovittavissa kesä–elokuulle (kuitenkin viimeistään 16.8.).

Viestintä- ja markkinointipäällikön päätehtävänä on yhdistyksen viestinnän ja markkinoinnin johtaminen sekä brändin kehittäminen ja maineenhallinta. Päällikkö vetää pientä, mutta dynaamista tiimiä, joka vastaa Reilun kaupan ulkoisesta viestinnästä, markkinoinnista sekä niiden parissa tehtävästä yhteistyöstä kaupallisten kumppaneiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Pestin tarkka toimenkuva ja vastuut määräytyvät valittavan henkilön osaamisprofiilin ja vahvuuksien mukaan. Työpöydällä on vuoden aikana muun muassa Reilun kaupan brändiuudistuksen jalkauttaminen, Reilun kaupan viikon kampanja, ajatusjohtajuuden kehittäminen, mediayhteistyö sekä vaikuttamisviestintä.

Mitä odotamme sinulta?

  • Sinulle on kertynyt useamman vuoden ajalta näyttöjä tuloksellisesta viestinnästä ja ymmärrät markkinointia tai markkinointiviestintää. Tiedät, kuinka tuloksellista viestintää tehdään ja miten sitä mitataan. Hallitset digitaaliset alustat ja olet innokas kehittämään digiviestintää ja -markkinointia yhdessä ulkoisten kumppaneidemme kanssa.
  • Olet ratkaisukeskeinen ja tulosorientoitunut, ja pystyt työskentelemään tehokkaasti myös paineen alla. Työssä onnistumisen tukena sinulla on loistavat ja asiantuntevat kollegat niin Suomessa kuin maailmalla.
  • Hallitset isoja kokonaisuuksia, mutta olet myös tekijätyyppi – työskentelet mielelläsi kädet savessa erityisesti sisällöntuotannon, somen ja kampanjoinnin parissa. Tässäkin tehtävässä asenteella ja kyvyllä ideoida on väliä.
  • Sinulla on erinomainen suomen- ja englannin kielentaito ja sinulta löytyy tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto.
  • Toivomme, että sinulla on jo kokemusta vaikuttamis- tai vastuullisuusviestinnästä ja tunnet paloa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja vastuullisuusteemoihin.    
  • Olet mielellään jo työskennellyt esihenkilönä tai tiiminvetäjänä, mutta tärkeintä on persoonasi ja potentiaalisi johtaa niin toimintoa kuin kollegoitasi.
  • Arvostamme, että sinulla on ymmärrystä Reilun kaupan teemoista ja yritysvastuusta. Luotamme siihen, että ammattilaisena pystyt ottamaan myös substanssin nopeasti haltuun ja olet aidosti kiinnostunut tekemään merkityksellistä työtä vastuullisuuden parissa.  

Mitä tarjoamme?

Työyhteisömme on kunnianhimoinen, toisia tukeva ja kannustava. Arvostamme avointa keskustelukulttuuria, sparrailevaa työotetta sekä etätyöpäivää piristävää huumoria – parhaat giffit palkitaan aplodein.

Toimitilamme sijaitsevat Helsingin Vallilassa, hyvien julkisten kulkuyhteyksien ja pyöräreittien varrella. Tuemme työntekijöidemme työhyvinvointia mm. tarjoamalla kattavan työterveyshuollon sekä tukemalla työntekijöidemme liikkumista ja lounasruokailua. Haluamme, että työntekijöillämme on mahdollisuus tasapainoiseen arkeen, joten käytössäsi on joustavat työajat ja etätyömahdollisuus. Tällä hetkellä työskentelemme pääosin etänä, mutta työtä saa tehdä pandemiarajoitusten sallimin ehdoin myös toimistolla.

Lisätietoja tehtävästä antaa viestintä- ja markkinointipäällikkö Mirka Kartano p. 044 210 0056 pe 16.4.2021 klo 13–15, ti 20.4. klo 12–14 sekä pe 23.4. klo 10–12. Emme valitettavasti ehdi vastaamaan sähköpostitiedusteluihin. Haastattelut pidetään toukokuun ensimmäisellä viikolla (vko 18) Teamsin välityksellä. Haastatteluja jatketaan, kunnes sopiva henkilö on löytynyt.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen sekä lyhyt esittelyvideo (max. 2 min) viimeistään ke 28.4. klo 12 mennessä osoitteeseen: rekry@fairtrade.fi. Kannustamme hakijoita eri taustoista hakemaan tehtävää!


Reilu kauppa ry edistää Reilua kauppaa Suomessa ja Baltian maissa, lisensoi Reilun kaupan merkkiä, osallistuu yritysvastuuta koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toteuttaa Reilun kaupan viljelijöitä ja työntekijöitä tukevia hankkeita Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Reilu kauppa ry on osa kansainvälistä verkostoa, johon kuuluu Aasian, Afrikan sekä Latinalaisen Amerikan tuottajaverkostot, ympäri maailman toimivia Reilun kaupan järjestöjä ja kattojärjestö Fairtrade International Saksassa. Reilun kaupan tuotteita viljellään 75 maassa ja myydään yli 140 maassa.