Osallistujille lämmin kiitos Reilu kauppa 20 vuotta -messuista!

Keskiviikkona 27.3. Helsingin Nosturilla järjestetyille Reilu kauppa 20 vuotta -messuille kerääntyi kymmeniä Reilun kaupan tuotteiden näytteilleasettajia ja satoja messuvieraita. Paikalla oli myös useita paneelikeskusteluihin osallistuneita yritys- ja järjestömaailman edustajia puhumassa yritysvastuusta. Päivä täyttyi puheensorinasta, kahvin tuoksusta ja lämpimästä tunnelmasta.

Suomessa on myynnissä yli 1200 erilaisia Reilun kaupan tuotetta ja messuilla pääsi tutustumaan niistä moniin. Messuvieraille tarjottiin herkullisia makuelämyksiä ja mahdollisuus tutustua mm. Reilun kaupan puuvillasta tehtyihin tekstiileihin ja Reilun kaupan kullasta tehtyihin koruihin.

– Oli hienoa nähdä messuilla niin monen eri sektorin edustajia. Paikalla oli Reilua kauppaa edistäviä yrityksiä, järjestöjä, julkisen sektorin edustajia ja monia Reilusta kaupasta kiinnostuneista ihmisiä, jotka omalla aktiivisuudellaan vievät edustamiamme arvoja eteenpäin omissa yhteisöissään, sanoo Reilu kauppa ry:n toiminnanjohtaja Janne Sivonen.

Messujen yhteydessä luovutettiin myös neljä uutta Reilun kaupan arvonimeä. Salon seurakunta ja Tuusulan seurakunta saivat Reilun kaupan seurakunta -arvonimet. Itä-Suomen koulu sai Reilun kaupan koulu -arvonimen ja Kauniaisista tuli Suomen 16. Reilun kaupan kaupunki. Lämpimät onnittelut kaikille arvonimen saaneille!

Salon seurakunnan ruokapalveluesimies Jaana Koli kävi vastaanottamassa seurakunnan saaman arvonimen ja korosti seurakunnan ostopäätösten merkitystä ja muistutti, että ”jokainen ostos voi olla askel parempaan huomiseen”.
Reilu kauppa ry:n yhteysvastaava Jatta Makkula onnittelee Tuusulan seurakunnan pääemäntä Anitta Mäkikangasta seurakunnan saamasta arvonimestä.
Itä-Suomen koulun luokanopettaja Perttu Kivivuori kertoi, että lapsille opetettava vastuullisuus lähtee oman esimerkin kautta. Heidän koulunsa opettajainhuoneessa on juotu Reilun kaupan kahvia jo 10 vuotta ja oppilaille on järjestetään Reilun kaupan kaakaotaukoja.
Kauniaisten kaupungin ympäristöasiantuntija Anna Sjövall vastaanotti Kauniaisten saaman arvonimen. Sjövall kiitti puheessaan erityisesti kaupungin ruokapalveluhenkilökuntaa.
Utajärven kunnanjohtaja Anne Sormunen, PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo, Lidl Suomen henkilöstöpäällikkö Sanna Rainio ja Infine Oy:n Tuula Jokipaltio osallistuivat paneelikeskusteluun teemalla ”Vastuullisuus osana työntekijäkokemusta”. Keskustelun juonsi Aleksi Pahkala.
Paulig Kahvin markkinointijohtaja Tomi Wirtanen, Kauklahden K-kauppias Erkki Zaiedman ja Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila kuuntelevat, kun FIBSin jäsenpalvelupäällikkö Helena Kekki kertoo, että yritykset ottavat nykyisin entistä enemmän kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin, mutta olisi tärkeää, että yritysten huomio olisi niiden omassa ydinbisneksessä ja sen vastuullisuudessa.
Messuilla pääsi maistamaan lukuisia Reilun kaupan kahveja ja Reilun kaupan kaakaosta tehtyä suklaata. P.S. Tiesithän , että Suomessa on myynnissä yli 100 erilaista Reilun kaupan kahvia!
Messujen yhteydessä järjestettiin myös vaalipaneelikeskustelu yritysvastuusta. Keskusteluun osallistuivat Paavo Arhinmäki (vasemmistoliitto), Matti Putkonen (perussuomalaiset), Mari Holopainen (vihreät), Matti Vanhanen (keskusta), Juhana Vartiainen (kokoomus) ja Tuula Haatainen (SDP).

Lämmin kiitos kaikille hienosta messupäivästä!

Kuvat: Topias Hirvonen


Lue lisää messuilla järjestetystä vaalipaneelista.