Reilun kaupan kaupunki

Reiluja kaupunkeja ja kuntia rakennetaan asukkaiden voimin, ja mukaan tarvitaan koko yhteisö. Levitä reilua sanomaa kahviloissa, ravintoloissa, työpaikoilla, yhdistyksissä, seurakunnissa ja kouluissa.

Reilun kaupan kaupungit ja Reilun kaupan kunnat edistävät toiminnallaan eettistä kulutusta, kestävää kehitystä ja oikeudenmukaista maailmankauppaa. Arvonimen saadakseen kuntien ja kaupunkien on täytettävä Reilun kaupan kaupungin kriteerit. Kuntapäättäjien lisäksi mukaan tarvitaan koko yhteisö, ja avainasemassa ovat aktiiviset kuntalaiset. Lähde mukaan viemään Reilun kaupan sanomaa eteenpäin!


Toimintavinkkejä

 • Vaadi reilumpaa valikoimaa lähikauppaasi
  Yritykset haluavat palvella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin. Anna palautetta lähikauppiaallesi ja kerro, että kaipaat valikoimaan lisää Reilun kaupan tuotteita.
 • Reiluta kahviloissa, ravintoloissa ja hotelleissa
  Kysy ravintoloissa, kahviloissa ja hotelleissa, onko mahdollista saada tarjolle Reilun kaupan kahvia, teetä tai vaikkapa viiniä. Toimita yrittäjille materiaalia, jossa kerrotaan Reilun kaupan tuotteista ja järjestelmästä.
 • Vaikuta verkossa
  Tykkää Reilu kauppa ry:stä Facebookissa, seuraa meitä Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä. Jaa tietoa Reilusta kaupasta omissa kanavissasi ja haasta muut mukaan.
 • Haasta seurakuntasi
  Haasta seurakuntasi vaihtamaan kirkkokahvit Reilun kaupan kahviin ja käyttämään muitakin reiluja tuotteita. Lue lisää reiluista seurakunnista.
 • Vie reiluus työpaikallesi
  Vaihda tarjoilut kahvihuoneessa, kokouksissa ja asiakastilaisuuksissa Reilun kaupan tuotteisiin. Lue lisää reiluista työpaikoista.
 • Kokoa kannatustyöryhmä
  Reilun kaupan kaupungissa toimii paikallinen kannatustyöryhmä. Ryhmä ideoi toimintaa ja miettii keinoja Reilun kaupan kaupunki -arvonimen saavuttamiseksi. Työryhmä seuraa, että vaaditut kriteerit täyttyvät myös arvonimen saamisen jälkeen. Ryhmän kokoa ei ole rajattu: tärkeintä on, että mukaan saadaan innokkaita ihmisiä Reilun kaupan edistämiseksi.
 • Kirjoita yleisönosastokirjoitus
  Kirjoita paikallislehteesi Reilun kaupan kaupungin arvonimestä tai kaupunkien ja kuntien tekemien vastuullisten julkisten hankintojen tärkeydestä.
 • Lähesty omaa valtuutettuasi tai järjestä keskustelutilaisuus
  Pyydä kuntapäättäjiä tekemään valtuustoaloite kaupunkisi ryhtymisestä Reilun kaupan kaupungiksi. Kutsu valtuutetut ja muut päättäjät koolle ja kerro, että haluat verorahoillasi hankittavan vastuullisesti tuotettuja tuotteita.

Hyödynnä materiaalipankkiamme!
Tilaa maksutonta materiaalia kampanjointisi tueksi.

Lisää vinkkejä ja apua kampanjointiin:
yhteysvastaava Jatta Makkula
040 549 4521

Ajankohtaista