Reilun kaupan tuotteet ovat olleet järvenpääläiselle markkinointitoimisto Senseille itseisarvo yrityksen alkuajoilta saakka. Yritys haluaa korostaa ajatusta, että pienilläkin valinnoilla voit vaikuttaa paremman huomisen puolesta.

Meille on tärkeää olla edistämässä hyvän kiertokulkua niin luonnon, rauhan kuin oikeudenmukaisuudenkin puolesta.

-Aleksi Kasari, Markkinointitoimisto Sensei

Onnittelut, olette Fairtrade@Work-työpaikka. Miksi halusitte lähteä mukaan?

Elämme maailmassa, jossa ihmisoikeudet, oikeudenmukainen korvaus työstä ja kestävä kehitys sekä luonnon turvaaminen eivät kaikkialla toteudu. Me haluamme päivittäisillä pienillä teoilla olla mukana rakentamassa parempaa ja jatkuvasti tiedostaa, että valinnoilla on joko positiivisia tai negatiivisia seurauksia. Me haluamme valita sen positiivisen puolen joka päivä.

Mikä teille on tärkeintä Reilussa kaupassa?

Meille on tärkeää olla edistämässä hyvän kiertokulkua niin luonnon, rauhan kuin oikeudenmukaisuudenkin puolesta. Haluamme myös pitää huolen, että viljelijän korvaus tehdystä työstä olisi riittävä elämiseen.

Miten reiluus näkyy työpaikkanne arjessa?

Työilmapiirissämme yksi ilahduttavimmista asioista on kunnioitus ja huolenpito toisiamme kohtaan, ja tämä peilautuu työyhteisöstämme myös mahtavasti ulospäin. Näin ollen meille on luonnollista tehdä valintoja työpaikalla, jotka kunnioittavat ja pitävät huolta luonnosta sekä ihmisistä kuluttamiemme tuotteiden takana. Reilu kuppi kahvia on tästä hyvin konkreettinen esimerkki.

Miten muuten aiotte levittää sanaa Reilusta kaupasta?

Haastamme asiakkaitamme tekemään reiluja valintoja omassa toiminnassaan. Toivomme, että kaikki yritykset punnitsisivat päivittäisiä valintojaan reilusta näkökulmasta.

Mikä on suosikkinne Reilun kaupan tuotteista?

Jos yksi pitäisi valita, niin se olisi varmasti Arvid Nordquistin Amigas-kahvi. Amigas-kahvin pavut tulevat Perusta naisten pitämiltä kahviviljelmiltä: ostamalla kahvia pystytään vaikuttamaan näiden naisten elinolosuhteiden parantamiseen ja elinkeinon vahvistamiseen, mikä on merkittävä tekijä naisten aseman edistämisessä kehittyvissä valtioissa.

Amigas toimii loistavasti sekä kauramaidon kanssa että mustana. Asiakkailta olemme saaneet paljon kehuja kahvitarjoilustamme tapaamisien yhteydessä.

Markkinointitoimisto Sensei on moderni, digitaalinen ja ripeä mainostoimisto Järvenpäästä, Uudeltamaalta”Me rakastamme uniikkeja brändejä, hulluja ideoita ja rajoja rikkovaa muotoilua. Teemme aina parasta jälkeä jokaisessa toimeksiannossamme, koska me todella haluamme. Lopputuloksena voit nauttia yhteistyömme hedelmistä.”

Teksti: Aleksi Kasari / kuvat: Aleksi Kasari, Markkinointitoimisto Sensei