Kiinteistömaailma Kauniainen: Asuntokauppojen kunniaksi asiakkaat saavat Reilun kaupan kahvia

Kauniainen sai Reilun kaupan kaupungin arvonimen vuonna 2019, ja myös paikkakunnan yrityksiä on rohkaistu mukaan edistämään vastuullisuutta. Kiinteistömaailma Kauniainen on yksi Fairtrade@Work-työpaikoista, joka haluaa vaikuttaa myös pienillä teoilla.

Voimme osoittaa pienillä arkisilla valinnoilla tukevamme tärkeää asiaa.

Heidi Metsänen, Kiinteistömaailma Kauniainen

Miksi päätitte hakeutua Fairtrade@Work-työpaikaksi, Kiinteistömaailma Kauniaisten toimitusjohtaja Heidi Metsänen?

Voimme osoittaa pienillä arkisilla valinnoilla tukevamme tärkeää asiaa.

Mikä teille on tärkeintä Reilussa kaupassa?

Tuottajien asema: eettiset työolot ja se, että he saavat kohtuullisen korvauksen työstään, eikä raha päädy välikäsien taskuun. Se, että tarjotaan mahdollisuus viljellä vastuullisesti.

Miten reiluus näkyy työpaikkanne arjessa?

Kumoamme hurjat määrät kahvia ja myös teetä, ja ne ovat reiluja. Myös muissa kokoustarjoiluissa käytämme Reilun kaupan tuotteita. Lisäksi annamme onnistuneiden kauppojen yhteydessä asiakkaille lahjaksi kahvipurkin, jossa on sisällä Reilun kaupan kahvipaketti.

Miten muuten aiotte levittää sanaa Reilusta kaupasta?

Fairtrade@Work-titteli on meille uutta. Aihe on ollut tapetilla henkilökunnan keskuudessa, ja siitä on juteltu yhdessä. Emme ole vielä ehtineet miettiä, miten muuten jaamme asiasta tietoa ja hyödynnämme sitä viestinnässämme, esimerkiksi somekanavilla. Vastuullisuus varmasti kiinnostaa asiakkaitakin, sillä kauniaislaiset ovat valveutuneita. Reilun kaupan kampanjat kuulostavat mielenkiintoisilta, ja niissä voisimme olla mukana. Myös Reilun kaupan tuottamaa materiaalia varmasti käytämme.

Mikä on suosikkinne Reilun kaupan tuotteista?

Kyllä se taitaa olla banaani. Meillä on aina kokouksissa iso röykkiö hedelmiä tarjolla. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että Reilun kaupan banaani myös maistuu paremmalta kuin yksikään kilpailijansa.

Haluatteko haastaa jonkun työpaikan mukaan?

Kyllä! Toivomme, että myös muut Kiinteistömaailman toimipisteet lähtevät mukaan Fairtrade@Work-työpaikoiksi.

 

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys. Kiinteistömaailma Kauniainen on yksi useista Suomen asuntomyymälöistä.

Teksti: Sanna Jäppinen / kuva: Angela Wu