Tällainen on Reilun kaupan seurakunta – tule mukaan!

Reilun kaupan seurakunta haluaa vaikuttaa kehitysmaiden ihmisten elämään ja sitoutuu käyttämään Reilun kaupan tuotteita. Arvonimen saatuaan seurakunta toimii positiivisena esimerkkinä sekä jäsenilleen että muille paikkakunnan asukkaille. Arvonimeä voi hakea, kun alla mainitut kriteerit täyttyvät.

• Hae arvonimeä: täytä hakemus tai mikäli haet arvonimeä seurakuntayhtymälle, täytä tämä hakemus. Toimita hakemus liitteineen sähköpostitse osoitteeseen jatta.makkula@fairtrade.fi tai postitse osoitteeseen Reilu kauppa ry, Kuortaneenkatu 1, 00520 Helsinki.


Reilun kaupan seurakunnan kriteerit

  • Seurakunta käyttää Reilun kaupan kahvia ja teetä kaikissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.
  • Seurakunta käyttää säännöllisesti myös joitakin muita Reilun kaupan tuotteita, kuten kaakaota, suklaata, jalkapalloja, ruusuja, tuoremehua jne. Tuotteet voivat vaihdella saatavuuden ja sesongin mukaan.
  • Seurakunta osallistuu kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin valtakunnallisiin Reilun kaupan kampanjaviikkoihin organisoimalla teemaan liittyvän tilaisuuden tai tapahtuman.
  • Seurakunta tiedottaa aktiivisesti Reilusta kaupasta ja ottaa Reilun kaupan huomioon eri työmuodoissa, kuten diakoniassa, lapsi- ja nuorisotyössä ja rippikoulujen oppitunneilla. Viestintää on myös se, että seurakuntalaisille kerrotaan ruokailun tai kahvittelun yhteydessä, että tarjolla on Reilun kaupan tuotteita.
  • Toimintasuunnitelmaan kirjataan, miten Reilua kauppaa edistetään vuoden aikana.

Löydät kaikki Suomen Reilut seurakunnat kaupunkiluettelostamme.

Ajankohtaista