Reilun kaupan seurakunta

Reilun kaupan seurakunta auttaa myös kaukaista lähimmäistä.

Reilun kaupan seurakunnassa yhteisvastuu näkyy jokapäiväisissä teoissa. Suosimalla Reilun kaupan tuotteita seurakunta varmistaa kehitysmaiden pienviljelijöille paremman toimeentulon sekä mahdollisuuden päättää omasta elämästään. Reilujen tuotteiden käyttäminen on vastuullinen teko myös ympäristön kannalta.

Reilu kaupan seurakunta -arvonimi kertoo seurakuntalaisille ja ympäröivälle yhteisölle, että yhteisillä verovaroilla hankitaan tuotteita, joiden avulla edistetään oikeudenmukaisempaa maailmankauppaa ja ihmisoikeuksia. Kehitysmaista tulevat Reilun kaupan tuotteet, kuten kahvi, tee, kaakao ja hedelmät, tuotetaan vastuullisesti ja valvotuissa oloissa.

Haasta oma seurakuntasi mukaan!

Haasta seurakuntasi mukaan: kerro, että haluat sen käyttävän Reilun kaupan tuotteita ja hakevan Reilun kaupan seurakunta -arvonimeä. Täytä oheinen haastelomake ja me toimitamme sen perille seurakuntaasi.

  Minuun saa olla sähköpostitse yhteydessä Reilun kaupan seurakunta -arvonimeen liittyen


  Toimintavinkit

  • Hanki reiluja tuotteita
   Keitä kirkkokahvit Reilun kaupan kahvista ja suosi myös muita reiluja tuotteita kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Elintarvikkeiden lisäksi Reilun kaupan tuotevalikoimasta löydät esimerkiksi ruusut konfirmaatioihin ja jalkapallot ripareille. Useimmissa kaupoissa ja tukuissa on hyvä valikoima Reilun kaupan tuotteita. Jos et löydä haluamaasi, pyydä kauppiaalta lisää reiluja tuotteita tarjolle.
  • Tiedota Reilusta kaupasta
   Kerro Reilun kaupan seurakunta -arvonimestä ja laajemminkin Reilusta kaupasta seurakuntalehdessä, verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla. Reilun kaupan seurakunta -logo on käytössäsi!
  • Ota Reilu kauppa mukaan eri työmuotoihin
   Muista, että Reilusta kaupasta voi puhua monissa yhteyksissä. Se sopii teemana niin hartauksiin, rippikouluihin kuin lastenkerhoihinkin. Hyödynnä toiminnassa materiaalipankkimme oppituntiaineistoja ja muuta maksutonta materiaalia.
  • Osallistu kampanjoihin
   Lähde omalla tempauksella mukaan kaksi kertaa vuodessa järjestettäville valtakunnallisille kampanjaviikoillemme. Katso vinkkejä muiden tempauksista.
  • Kampanjoi kaupungistasi reilu
   Reilun kaupan kaupunki on arvonimi koko kaupungille, ja reilua sanomaa edistämään tarvitaan myös seurakuntia. Haluaako seurakuntasi olla mukana? Ryhtykää Reilun kaupan seurakunnaksi ja käyttäkää Reilun kaupan tuotteita. Haastakaa mukaan myös naapuriseurakunnat. Tai lähde seurakunnan edustajana mukaan Reilun kaupungin kannatustyöryhmään, jossa ideoidaan toimintaa ja mietitään, miten Reilun kaupan arvonimi hyödyttää parhaiten koko kaupunkia. Kysy meiltä (reilukauppa@reilukauppa.fi) kannatustyöryhmien yhteystietoja.

  Hyödynnä materiaalipankkiamme!
  Tilaa maksutonta materiaalia kampanjointisi tueksi.

  Lisää vinkkejä ja apua kampanjointiin:
  yhteysvastaava Jatta Makkula
  040 549 4521

  Ajankohtaista