Fairtrade@Work – Reilut kahvitauot työpaikoilla

Fairtrade@Work-työpaikoilla juodaan Reilun kaupan kahvia ja teetä. Se on työyhteisöltä pieni mutta vastuullinen päätös, jolla on valtava vaikutus viljelijöille ja ilmastolle.

Ilmoittaudu Fairtrade@Work-työpaikaksi

Suomalaisilla työpaikoilla juodaan päivittäin miljoonia kupillisia kahvia. Ei siis ole samantekevää, millaista kahvia juomme työpäivän aikana.

Fairtrade@Work-työpaikoilla juodaan Reilun kaupan kahvia, jotta kahvinviljelijät saavat työstään reilun korvauksen ja kahvintuotannon ilmastovaikutukset pienenevät. Reilun kaupan kahvin ja teen juominen on työyhteisöltä pieni mutta vastuullinen päätös, jolla on valtava vaikutus viljelijöille ja ilmastolle. Kahvin ja teen vaihtaminen Reiluksi on myös todella helppoa: tukkujen ja kauppojen valikoimat ovat laajat.

Miksi mukaan Fairtrade@Work-työpaikaksi?

  • Vastuullisuus edistää hyvien työntekijöiden saamista ja työssä viihtymistä. Työyhteisön arvot tulevat esiin jo pienimissäkin valinnoissa, kuten kahvinjuonnissa. Fairtrade@Work-työpaikaksi ryhtyminen viestii, että organisaationne pyrkii toimimaan ilmaston ja ihmisten kannalta vastuullisesti.
  • Kasvava osa asiakkaista ja yhteistyökumppaneista odottaa organisaatioilta vastuullisuutta. Lähes 70 % suomalaisista on sitä mieltä, että yritysten pitäisi kantaa vastuuta köyhien maiden viljelijöiden ahdingosta. Vastuullisuutta koskevan tiedon kiinnostavuus ja tärkeys ovat kasvussa (Kantar TNS 2020). Pienistä, arkisista vastuullisuusteoista on helppo viestiä.
  • Vastuullinen kahvintuotanto tarvitsee kumppanuuksia. Kahvinviljelijöiden ansiot jäävät useissa maissa köyhyysrajan alapuolelle. Ilmasto kärsii viljelijöiden rinnalla: kahvinviljely ruokkii usein metsäkatoa ja aiheuttaa merkittäviä suoria ilmastopäästöjä. Mitä useampi meistä vaihtaa Reilun kaupan kahviin, sitä useampi Reilun kaupan kahvinviljelijä saa paremman toimeentulon ja voi huolehtia perheestään ja ympäristöstä.
  • Reilu kauppa on maailman tunnetuimpia ja luotetuimpia vastuullisuusmerkkejä. Riippumattomat vastuullisuusmerkit kuten Reilu kauppa ja Luomu kertovat suomalaisten mielestä vastuullisuudesta enemmän kuin organisaation oma viestintä tai pelkkä valmistusmaa, kertoo Milttonin vastuullisuustutkimus (2017). Rekisteröidyttyäsi saat käyttöösi Fairtrade@Work-tunnuksen, jolla voit viestiä työpaikkasi vastuullisuusvalinnasta.
  • Reilun kaupan kampanjoissa työyhteisö pääsee osaksi kansallista ja kansainvälistä verkostoa. Kampanjoissa on mukana yrityksiä, kouluja, korkeakouluja, kuntia, seurakuntia, järjestöjä ja aktiivisia kansalaisia.

Mukaan voi liittyä yritys, teatteri, kaupungin virasto, yhdistyksen toimisto, koulun opettajanhuone tai mikä vain työpaikka, jossa nautitaan kahvia tai teetä ja mahdollisesti muita Reilun kaupan tuotteita. Rekisteröinti on maksutonta.

Lue lisää ja liity mukaan

Kriteerit

Katso lisää

Toimintavinkit

Katso lisää

Raportoi ja päivitä tietoja

Katso lisää

Suomesta löytyy useita Reilun kaupan tuotteita, joita voidaan nauttia Fairtrade@Work-työpaikoilla

Reilun kaupan tuotteita löytyy vähittäiskauppojen ja tukkuliikkeiden valikoimista sekä kahvi- ja juoma-automaattitoimijoiden valikoimista.

Reilun kaupan kahvin ja teen juominen on työyhteisöltä pieni teko, mutta suuri asia viljelijöille ja ilmastolle.

Katso tuotevinkit ja ilmoittaudu mukaan Fairtrade@Work-työpaikaksi!

Onko kysyttävää? Ota meihin yhteyttä: